Inici fabricació.............    1971
         Fi de fabricació............    
         Unitats produïdes........     

         Motor................                85 CV
         Pes..............................     420 Kg
         Velocitat màx. ...........       195 Km/h

         Carrosseria ................   Monocasco
         Llargada .....................  
         Amplada ....................   
         Alçada ........................  
         Portes..........................   0
         Volums........................   

            L’any 1970 s’anunciava el inici de la Fórmula Nacional (la que desprès es coneixeria com Fórmula 1430). Es pretenia, al igual que es feia a altres països, trobar uns cotxes que partissin d’una mecànica de sèrie per no encarir massa la seva construcció i servissin de primer pas per iniciar als pilots en la competició. A Espanya aquesta iniciativa va partir de SEAT i escollia el motor del seu model 1.430 que ja havia demostrat les seves condicions esportives en divers “rallyes”. La elaboració dels reglaments tècnics i esportius es va fer amb la col·laboració de la Federació Espanyola d’automobilisme per assegurar-se de complir les normes de la F. I. A.

            El èxit de la Formula 1.430 va esser immediat i diversos constructors, acullin-se a les facilitats donades per SEAT per el us dels seus motor i altres elements, van començar a fabricar els seus models, es dir, que els cotxes FORMULA 1430 no van ser fabricats por SEAT, ho van fer petits constructors, entre els que cal mencionar  Selex, Lince, Hispakart, Cordoban, Etco, Javier, Macoi, Me-pre, Lois Rodeiro i Roan.

            Luis Rodeiro en va fabricar 3, caracteritzats per portar l'amortiment davanter a l'interior del casc, i l'eliminació de barres de torsió.

            Aquets  vehicles de competició disposaven de un motor SEAT  1430 i de la caixa de canvis del SEAT 600. El primer campionat  es va iniciar l’any 1971, disputant-se la primera carrera en el circuit  del Jarama (Madrid) sent un èxit total ja que van prendrà la sortida 27 cotxes. Al final del campionat va resultar com a  guanyador absolut Paco Josa, a bord d’un Selex

            Amb resposta a les preguntes rebudes sobre aquet cotxe de competició,  he decidit incloure’l en aquet museu por que tot i no ser un model fabricat por SEAT, si que estava dotat de la seva mecànica. 

Molta mes informació entrant en Castalla