logseat2.jpg (3567 bytes)    - Còrdoba
            

            

                 Inici fabricació.............  1994

                 Fi de fabricació............  Nov 2002

                 Unitats produïdes........  680.711

                 Motor..........................   de 50 a 156 CV

                 Pes..............................   de 1013 a 1172 Kg.  

                Velocitat màx. ...........    218 Km/h.

                Accel·leració 0/100 .....   7,90 seg.

                Carrosseria ................   Berlina/Familiar

                Llargada .....................  4,163 m.

                Portes..........................   2/4

                Volums........................   3/2

        El SEAT CORDOBA es pot considerar com el germà gran del SEAT IBIZA, ja que tot sovint s'insinua que es un SEAT IBIZA amb maleter, per això, les seves mides són una mica més grans (4,163/1,640/1,424).

        El SEAT CORDOBA, té una estètica molt agradable en la que hi destaquen can les seves línies corbes i netes, però sense exageracions i el seu cul respigón. En la seva part posterior s'allotja el seu gran maleter de 455 litres que pot ser ampliat fins als 762 litres abatent els seients posteriors. Sota d'aquest, hi ha la roda de recanvi (llàstima que sigui petita) i una pràctica safata per a guardar eines o articles de neteja.

        Els seients són molt còmodes i l'habitabilitat és molt bona davant i una mica més justa a darrera, però quatre`persones poden realitzar llargs recorreguts sense problemes.  

        L'acabat interior és de bona qualitat i amb molts detalls, com el mirall retrovisor que s'inclina automàticament per evitar l'enllumenament procedent dels fars del cotxe que circula al darrera seu. Actualment es monten les versions Stella, Signo i Sport.

        Degut a la molt bona acceptació en el mercat, es pot dir que ha estat un gran encert de disseny del Centre Tècnic de Martorell.

        En el seu disseny s'han tingut molt en compte tots els factors per aconseguir un cotxe segur. Fent referència a la seguretat pasiva, cal destacar la qualitat anti-torsió de l'habitacle, els quatre "airbags", els cinturons pirotècnics i les proteccions laterals reforçades. En seguretat activa, disposen d'ABS i EBS, a més a més, el 1,9 TDi i el Cupra també disposen d'ESR i TCS.        

      Actualment aquest automòbil es fabrica en vuit motoritzacions de benzina, que cubiquen de 0,999  a 1,6 litres, proporcionant potències de 50 a 100 CV i quatre motoritzacions dièsel de 1,8 i 1,0 litres que entreguen de 68 a 156 CV. En funció de la motorització i les opcions escollides, el pes total del vehicle pot oscil·lar entre els 1013 Kg. i 1172 Kg.

        Amb aquestes motoritzacions, l'accel·leració de 0 a 100 Km/h està compresa entre els 20,4 segons del motor de benzina de 50  CV i els  7,9 segons que s'aconsegueixen amb el motor diesel de 156 CV.

        Les dades expresades fins ara, es refereixen sempre a la versió de tres volums. Però existeix la versió familiar, denominada SEAT CORDOBA VARIO, que es tracta d'un dos volums que amb una capacitat de 1250 litres es el cotxe ideal per aquelles families que necessiten quecom mès de espai, o per aquells professionals que habitualment transporten paquets i eines.