Inici fabricació............. 2000
                 Fi de fabricació............ 04/2006
                 Unitats produïdes........  514.438
                 Codi fabricació ..........  SE-340 

                 Motor..........................   de 68 a 204 CV
                 Pes..............................   de 1135 a 1483 Kg. 
                 Velocitat màx. ...........     237 Km/h.
                 Accel·leració 0/100 .....   7,2 a 17,5 seg. 

                Carrosseria ................   Berlina
                Llargada .....................  4,184 m.
                Amplada ....................   1,741 m.
                Alçada .......................   1,457 m.
                Portes..........................   5
                Volums........................   2

        El SEAT LEÓN és un berlina amb unes dimensions de 4,184x1,741x1,457 m. situat a la gamma mig-alta, amb un disseny molt atractiu i funcional que li donen un aspecte modern i esportiu amb traces mediterrànies. Aquest automòbil té un gran confort i una gran eficàcia dinàmica, així com una estupenda seguretat activa i pasiva. Totes aquestes qualitats i facilitat de conducció estan aconseguint que asoleixi una gran acceptació i merescut èxit.

        En quan a seguretat, el SEAT LEÓN ha estat equipat amb molts elements tals com els "airbags" pel conductor i l'acompanyant, incloent-hi els laterals, cinturons de seguretat pirotécnics, columna de direcció de seguretat i laterals reforçats contra impactes. Opcionalment pot disposar de TCS, ABS, EDS, i EPS.

        La seva quinta porta, la de càrrega posterior, el fa molt còmode per a transportar equipatges de gran volum.

        Fent referència als acabats, aquests són impecables tant en el seu exterior com en l'interior. En seure en un SEAT LEÓN es pot apreciar la seva luxosa superfície, materials duraders i les moltes funcionabilitats dissenyades per a sentir-se el més comode possible. El soroll del motor apenes és perceptible inclòs a altes velocitats, això es degut a l'excelent aïllament del compartiment del motor. Actualment, es pot escollir entre les versions Stella, Signo, Sport i Cupra.

        Aquest automòbil es fabrica en 6 motoritzacions de benzina, que cubiquen de 1,4 a 2,8 litres, proporcionant potències de 75 a 204 CV i 3 motoritzacions dièsel de 1,9 litres que entreguen de 68 a 110 CV, segons siguin SDi ó TDi. En funció de la motorització i les opcions escollides, el pes total del vehicle pot oscil·lar entre els 1135 Kg. i 1483 Kg.

        Amb aquestes motoritzacions, l'accel·leració de 0 a 100 Km/h està compresa entre els 17,5 segons del motor dièsel SDi de 65 CV i els fabulosos 7,3 segons que s'aconsegueixen amb el motor de benzina de 204 CV que incorpora la versió Cupra.

        La versió Cupra a més d'incorporar el motor de 6 cilindres en V, 24 vàlvules que amb 2,8 litres de cubicatge entrega 204 CV que li permet assolir els 235 KM/h. disposa de tracció total a les 4 rodes i d'una caixa de canvis de 6 velocitats de fàcil utilització que el converteixen en tot un esportiu.

        Molta més informació i fotografies entrant en castellà