Inici fabricació.............  Sep-2004
         
Fi de fabricació............
         
Unitats produïdes........
          Codi fabricació...........   SE-351 

          Motor..........................   de 102 a 170 CV
          Pes..............................   
          Velocitat màx. ...........    
          Accel·leració 0/100 .....    

          Carrosseria ................   Berlina
          Llargada .....................  4,5 m.
          Amplada ....................   1,77 m.
          Alçada .......................   1,57 m.
          Portes..........................   5
          Volums........................   3

            Amb aquesta nova versió del SEAT TOLEDO, la tercera, es redefineix el concepte clàsic dels sedàn per oferir mes versatilitat, funcionalitat i un espai interior inèdit fins ara en un cotxe del seu segment.

            El TOLEDO 3 combina el concepte de tres volums de la segona versió (presentada el 1998) amb el gran porto posterior de la primera generació (1991). Tot això sense renunciar a una de les característiques més preuades per els seus clients: la gran capacitat del maleter. No oblidem que aquest model esta destinat a ser el primer cotxe per tota la família, per això neix tenint cura al màxim de les prestacions, versatilitat i habitabilitat sense oblidar un gran maleter de mes de 500 litres.

            El TOLEDO 3 es va presentar el mes de setembre en el Saló Internacional del Automòbil de París i la seva comercialització va començar l'octubre del mateix any. No obstant cal mencionar que el prototip se habia presentat avans a la fira de Madrid.

            La tercera generació del TOLEDO es, després del Altea, el segon vehicle de la nova generació de models SEAT. Concebut sota el àmbit del Grup de Marques de Audi, aquest producte te la imatge i les faccions que identifiquen els nous models de la marca espanyola. Així, aquest TOLEDO es caracteritza per un disseny innovador i  atractiu. Especialment destaca la forma del porto posterior, la gran calandra frontal i la expressivitat de les òptiques i, lateralment, la Línia Dinàmica, un traç que neix en el arc del passa rodes anterior i va descendint suaument per les portes fins la roda posterior.

            Una de les novetats mes destacades que presenta el nou SEAT TOLEDO es la tecnologia "Bluetooth", que permet establir una connexió estandaritzada a distancia entre diferents dispositius mòbils, que a mes a mes es poden comandar mitjançant als polsadors del volant multifunció. 

            En quan a seguretat passiva, el TOLEDO està dotat de sèrie amb sis airbags: conductor, acompanyant, laterals i de cortina. També monta cinturons de tres punts de anclatje en totes la places, les davanteres amb pretensor pirotècnic, i els seients posteriors incorporen el sistema Isofix per fitxar cadiretes de nens.

            En la seva fabricació es fa servir la tecnologia mes avançada, com la soldadura láser per assamblar la carrosseria que esta completament galvanitzada.

Molta més informació entrant en castellà