Inici fabricació.............  Gener -1964
          Fi de fabricació............  Juny -1967
          Unitats produïdes........   18.200 aprox.

          Motor..........................   29 CV  767 cm3
          Relacio de compressió    7.5 : 1
          Consum.......................    8 l. / 100 Km.
          Pes..............................    635 Kg. 
          Velocitat màx. ...........     108 Km/h

          Carrosseria ................     Berlina
          Llargada .....................    3.48 m.
          Amplada .....................    1.38 m.
          Alçada ........................    1.35 M.
          Portes..........................    4
          Volums........................    2

        

       Realment el SEAT 800 era una modificació del SEAT 600, consistent en allargar-lo 18 cm i afegir-li les portes posteriors per convertir-lo a 4  portes. Tenia el seu propi codi d'identificació de la carrosseria ,  components específics i recanvis originals, que era el BT, que el diferenciava del SEAT 600  (BA, BB, BH, BJ).

        El prototip es va realitzar sobre la carrosseria del 600N i es va matricular el Setembre del 1962 amb la matrícula B-292389, i encara portava el seus característics pilots sobre l’aleta i no disposava de motllures (com tots els 600N).

        A la XXI Fira de Mostres de Barcelona, realitzada el Juny de 1963, es va presentar el SEAT 800. El vehicle presentat, en pertànyer a les pre-series tenia petites diferències respecte a la versió definitiva, entre les que destaquen: la doble frontissa (una per cada porta), els cantons de las portes, que eren arrodonits a la part inferior i punxeguts a la superior, i l'acabat del tercer vidre lateral que anava amb una goma negra enlloc de la tira d’alumini que portaria  la versió definitiva.

        És difícil saber  quants se'n van fabricar, perquè encara que en el llibre d'Eulàlia Solé afirma que van ser 17.577, es té constància de que va existir el bastidor BT-018200, com el numero mes alt registrat a tràfic.

        La seva fabricació era una mica peculiar, doncs des de la factoria de SEAT a la  Zona Franca s’enviaven las carrosseries del 600 a la firma CARROCERÍAS COSTA de Tarrassa (que va ser fundada per Enrique Costa Sellés i Esteban Costa Net, sota el nom de "Carrocera de Tarrassa"). Anys desprès es convertiria en la cooperativa INDUCAR.

        Allà es tallava la carrosseria en dos, i se li afegia a la part central del pis i del sostre 18 cm de xapa. També es feien més estretes les portes davanteres per deixar més espai per les posteriors i es modificava la carrosseria per afegir-li  el tercer vidre lateral.

        Un cop modificades les carrosseries, es tornaven a SEAT Zona Franca, on s'incorporaven altra vegada a la cadena de muntatge del 600 per assamblar la mecànica, circuit elèctric i la tapisseria del 600D adaptats.  És a dir, que la majoria dels acabats i components que el constituïen eren els mateixos que els del 600D, inclòs el motor, que era el de 767 cm3.  Probablement aquestes anades i tornades de les carrosseries i la seva modificació totalment artesanal sigui el motiu pel qual no es fabriquessin més unitats.

        A diverses ciutats el SEAT 800 es va fer servir com "microtaxi" i solia tenir unes tarifes inferiors a la dels taxis normals, entre aquestes podem mencionar Alacant, Bilbao, Madrid, Lleó i altres poblacions. Sembla que també es van fer servir com a microtaxi a Barcelona. La primera dona taxista d'Espanya, Piedad Álvarez feia les seves carreres a la ciutat de Lleó amb el seu SEAT 800 l’any 1965.

        Segons un cens que personalment està fent José Mármol, actual vicepresident del  “CLUB SEAT 600 Y COETÁNEOS DE LA REGIÓN DE MURCIA”, actualment a Espanya existeixen uns 200 vehicles SEAT 800 circulant o en procés de restauració. 

        Mereix ser mencionat, que Pablo Murillo esta realitzant una exhaustiva recopilació de dades de aquet històric model, de on procedeixen algunes de le dades aquí citades. Ell disposa de un amb el num. de bastidor BT-017156 i el seu pare un altre amb el num. BT-018085, els dos de la darrera sèrie      

Molta mes informació i fotografies entrant en castellà