Inici fabricació................     Marzo 2004
Fi de fabricació..............     
Unitats produïdes...........     En producció
Codi fabricació..............      SE-359

Motor............................. de      85       a     200  CV
Pes................................. de  1.291      a 1.504  Kg
Velocitat màx. ..............   de     169      a    220  Km/h
Acceleració 0/100 Km/h.. de       14,8   a     7,7  Seg
 Longitud ..........................   4,28 m. (4,47 m. el XL)
 
Amplada........................     1,77 m.
 
Alçada...........................     1,57 m.
 
Portes ............................    5
 
Volums .........................     1 

             La presentació d’aquest model, fabricat a la factoria de Martorell, es va produir el Març de l’any 2004 el Saló Internacional de l’ Automòbil de Ginebra .          

            Amb aquest model,  SEAT inaugura un concepte de vehicle a la seva gama  i en el mercat, el MSV (Multi Sports Vehicle), que afegeix un disseny innovador i sugerent en els valors dels monovolums compactes, aportant a  més a més a les característiques propies de qualsevol model SEAT: carácter i comportament esportiu.

            L’ Altea posseeix les emprentes de la nova imatge dels models de SEAT. En el frontal destacan la gran calandra i la expressivitat de las óptiques.

            La força i esportivitat del seu diseny se tradueix en unes dimensions molt compactes, 4,28 metres de llarg, 1,77  d’ampla i 1,57 d’alt, oferint una amplia habitabilitat amb cinc places i un maleter de doble fons amb una capacitat de més de 400 litres.

            El ALTEA XL apareix l'octubre del 2006 aumentant la seva llongitut en 18,7 cm que se traduixen en mes habitabilitat i flexibilitad interior, pero especialment en el aument de la capacitat del maleter a 635 litres.

            El ALTEA FREETRACK  es va presentar en el Saló del Automòbil de Barcelona, el juny del 2007. Esta construit sobre la base del ALTEA XL i es un autèntic tot terreny que es pots triar amb tracció a 2 ó 4 rodes (Versió 2WD ó 4WD), mantenint les 5 places i arribant a una capacitat del maleter de 593 litres.

            Entre las numeroses novetats que introdueix L’Altea destaca l’arribada de la tecnología FSi, una gama de motors de última generació amb més de 100 cavalls de potencia, el canvi DSG (de doble embragament), la suspensió devantera de nou diseny, el tren posterior multibraç, el nou sistema de direcció electromecánica, la climatització diferenciada per conductor i acompanyant i els netege-parabrises amagats en el montant, sen aquest últim un desemvolupament exclusiu de SEAT.

       Molta més informació entrant a castellà