Inici fabricació..............   xx - Nov - 2001
Fi de fabricació.............  13 - Nov - 2009
Unitats produïdes........
Codi fabricació............  
SE 240

Motor............................. de      64     a     180  CV
Pes................................. de  1.052     a 1.248  Kg
Velocitat màx. ..............   de     163     a    230  Km/h
Acceleració 0/100 Km/h.. de       17       a     7,3  Seg
Carrosseria .........................   Compacta
Llargada ..............................   3,977 m.
Amplada..............................   1,698 m.
Alçada.................................    1,441 m.
Portes...................................   3/5
Volums.................................   2

             EL SEAT IBIZA 3, és la tercera versió (amb canvis significatius, que es realitza del model IBIZA. Utilitza el mateix xasis que l'Skoda Fabia i el nou VW Polo, per això guanya una mica de tot: és més gran, més ample, més alt, té més maleter i és més espaiós en els seients posteriors. Així doncs el SEAT IBIZA 3 es 77 mm mes llarg que el seu antecessor , 58 més ample, 19 més alt i 17 litres mes de maleter (de 250 a 267). Es presenta en les versions de 3 i 5 portes.

        Es va presentar oficialment el 5 de desembre de l'any 2001 en el Saló de l'automòbil de Bolonia (Itàlia).

        La seva estética és una opció un tant arriscada i és especialment, el frontal, el que aporta els aspectes més característics, amb un capó, que és de tot menys pla, emfatitzant els fanals i les aletes. El Cx és tan sols de 0,31. 

         Actualment pot estar equipat amb nou motors diferents: cinc de benzina amb una potència de va de 64 a 150 CV i quatre dièsel de 64 a 130 CV, tres d´ells d’injecció directa.

        La gran novetat és el motor de benzina de 64 CV, aquest és un motor de tres cilindres i és el primer cop que es monta en un SEAT IBIZA,  cubica 1,2 litres, i està construït amb alumini i porta l'arbre contrarrotant. La seva gran característica és l'economia de combustible i per tant també el seu baix nivell d’emissions. Sobre el paper no està malament, ja que també promet una velocitat de 165 km/h.

        Els motors de benzina de 75 i 100 CV cubiquen 1,4 litres. La diferència per aconseguir més cavalls està en una gestió electrònica diferent i un reglatge de la distribució amb més creuament de vàlvules. També té unes relacions de canvi més curtes. S'anuncien 174 i 195 km/h de velocitat màxima, respectivament. El de 1.4 pot montar-se amb la caixa de canvis de cinc velocitats o bé l'automàtica de quatre.

        El motor turbodièsel d' 1,9 litres i 130 CV és un altre joia que gràcies a la injecció directa, l'injector-bomba i el turbo de geometria variable aconsegueix que aquest vehicle sigui el més ràpid i potent en el seu segment, amb unes prestacions que prometen sens dubte, donar satisfacció a qualsevol necessitat d’acceleració i recuperació. La velocitat màxima oficial és de 207 km/h.

        A partir de primers del 2003, es monta, exclusivament a la versió Stella, el nou motor 1,4 TDi de 75 CV, aquest motor tan sols necessita 4,1 litres per recorre 100 Km en carretera, essent el consum ponderat de només 4,6 litres. Aquest motor de 3 cilindres li permet agafar els 170 Km/h i accelerar de 0 a 100 Km/h en 14 segons.

        La gamma està estructurada sobre els tres clàssics acabats de SEAT: Stella, Sport i Signa, més la versió FR que apareix el desembre del 2003. Segons las versions i motor, pot anar equipat amb:
ABS de sèrie en els acabat Sport i Signa.
TCS opcional per qualsevol versió de motorització i equipament, excepte pel 130 CV Dièsel.
EPS  per les versions de 75 o més cavalls, sense possibilitat de montar-lo sobre les versions petites. Amb e'ESP s’inclou el HBA, o sistema d'ajut a la frenada, que augmenta la pressió que s’exerceix sobre el pedal del fre en situacions en les que s'entèn que el conductor no ha trepitjat prou fort el pedal.

        De sèrie s’inclouen  els cinturons de seguretat amb pretensors pirotècnics i el doble "airbag". També cal dir que la columna de direcció és colapsable i el pedal del fre desacobable. Opcionalment, també pot portar els "airbags" laterals.

         Molta més informació entrant a castellà