Presentació......................  8-3-2012 
       Fi.n de fabricació..............  
       Unitats produïdes.......  

       Motor..............................   105 Cv
       Pes.................................    
       Velocitat màx. ...............     
       Acceleració 0-100 Km/h     
       Consum ponderat.............   

       Carrosseria ......................  Berlina  
       Llargada .........................   4,48 m.
       Amplada ........................    
       Alçada ...........................     
       Portes................................. 4+Posterior
       Volums............................... 3

              Seat presenta aquest  prototip de nom TOLEDO en el Saló del automòbil de Ginebra de l’any 2012. És un tres volumens , tot i tenir un porto posterior que situa la boca de carrega a 70 cm. del terra, per facilitar la tasca  de carrega i descarrega .

            Utilitza la mateixa plataforma del Seat IBIZA convenientment allargada i eixamplada. En el eix davanter es mantenen les suspensions del IBIZA, però en el eix posterior s’utilitzen les del GOLF. La distancia entre eixos de 2,6 m. permet una habitabilitat suficient per quatre o cinc persones. El maleter té una generosa capacitat de 517 litres que pot arribar als 1200 litres batent completament el seient posterior.

            Aquest prototip servirà de base para iniciar la fabricació de la tercera generació del model TOLEDO i torna als orígens de la berlina de la primera generació, oblidant-se de la poc encertada segona generació, que era més propera a un monovolúmen. D’aquesta manera es torna a un disseny més convencional  de línees més puràs i elaborades.

            Esta previst que el TOLEDO inicií la seva comercialització el tercer o quart trimestre d’aquest any. Per aconseguir una millor rendibilitat, es fabricarà a Chequia, per les marques Seat i Skoda, denominant-se TOLEDO per Seat i RAPID per Skoda. Es diferenciaran per la part davantera i posterior de la carrosseria, els colors i la qualitat dels materials interiors que seran una mica superiors pels Seat.

            Encara que oficialment no es coneixen els detalls, sembla ser que inicialment hi hauran dos motors disponibles de 105 CV, un de gasolina de 1,6 litres i un altre de diesel de 1,4 litres i que  tots dos podran disposar de canvi manual o automàtic de 5 marxes.