Presentació.......................... 2001
Motor..........................           180 CV
Pes..............................         1150  Kg.
Velocitat màx. ...........             235  Km/h.
Accel·leració 0/100 .....               7  seg.
Carrosseria ................   Spider
Llargada .....................  3,685 m.
Alçada .......................   1,714 m.
Amplada ....................   1,181 m.
Portes..........................   2
Volums........................   3 

          El SEAT TANGO, que es presenta el dia 13 de Setembre del 2001 en el Saló Internacional de l'Automòvil de Frankfurt, és el prototip d'un cotxe esportiu. De la mà del dissenyador en cap de SEAT, Walter da Silva, es pren l'espírit dels descapotables dels anys 50-60. Amb el SEAT TANGO es pot disfrutar tant a ritme de passeig com explotant el seu increíble potencial. 

        Ha estat concebut com un autèntic "spider". Sota les seves dimensions de 3,685x1,714x1,181 metres, s'hi amaguen solucions innovadores basades en una estructura en la que el xasis, carrosseria d'alumini,  mecànica i elements estructurals són una mateixa cosa.

        Els seients estan tapisats amb pell, i aquesta  també es fa servir per recobrir els dos compartiments de càrrega situats darrera dels seients. Aquests compartiments permeten disposar de 130 litres de volum per maletes i bosses. Encara que són petits,  són  suficients en tractar-se d'un cotxe esportiu. Entre els dos compartiments es troba el dipòsit de combustible, amb un senzill però original tap. També convé destacar que els projectors de creuament i els de carretera (de descàrrega de Xenon) disposen d'un sistema d'engranatges que els fa orientables amb els girs de la direcció.

        La sofisticació hi és per sota. Sota de les seves musculoses formes s'hi entrellacen els components d'una completa construcció tubular (Safety Skeleton), evolucionada de la gàbia de seguratat del World Rally Car que li otorga al SEAT TANGO la rigidesa necessària per compensar la falta de sostre. Aquest entramat també serveix d'anclatge per a les suspensions (McPherson davant i eix d'efecte direccional darrera) de tarad especial i del grup propulsor d' 1,8 litres de cilindrada, que transmeteix els  seus 180 CV a les rodes davanteres.

        Com que els seients són solidaris a la pròpia estructura, aquests no poden desplaçar-se llongitudinalment per ajustar la postura de conducció, en el seu lloc, el "pedalier" es regula en profunditat. El volant i els instruments es regulan en alçada i profunditat.

        Les impressionants llantes de 18 polzades i un perfil ultrabaix dels pneumàtics rematen a la perfecció la línia d'aquest esportiu. 

        Amb aquest, atrevit Spider, SEAT demostra , un cop més, la capacitat creativa i innovadora del seu Centre Tècnic de Martorell.

Molta mes informació entran amb Castellá